top of page

Näringsforskaren

Magnus Nylander är Medicine doktor, forskare och tandläkare, utbildad vid Karolinska institutet och Institute for BioMedical Research, Austin, Texas universitetet. Magnus har länge arbetat som kost & näringsrådgivare och med individuella analyser.

Här kan du ta del av Magnus råd, rön och studier.

magnus_sv.jpg

Kunskap- och utbildningsmaterial

Adaptogener
Av Med. Dr. Magnus Nylander

I vardagslivet påverkas de flesta av oss för ofta av olika negativa stressfaktorer, inte minst för hög psykisk belastning, hårt fysiskt arbete/träning och stora temperaturvariationer. En mångfald publicerade vetenskapliga kliniska studier har visat att dagliga intag av adaptogener kan skydda samt förbättra återhämtningen när man utsätts för olika psykisk och fysisk stress.  

Mikronutrienter
Av Med. Dr. Magnus Nylander

Näringsintaget har en avgörande grundläggande roll för att kunna skapa bäst hälsa. Det är i flera avseenden svårt att täcka behovet av alla vitaminer med den kost vi har idag. Det är vanligt att det föreligger dolda brister på flera mikronutrienter. Selen, zink, kalcium, magnesium, järn, flera av B-komplexets vitaminer, vitamin C och vitamin E är exempel på viktiga ämnen som man ofta har ett för lågt intag av.

Vitaminbrister 
Av Med. Dr. Magnus Nylander

Mängder av studier visar att många av oss har en för ensidig kost och främst äter för lite grönsaker och frukt. Forskning visar också att det inte är ovanligt med olika näringsbrister hos idrottare och andra grupper av människor. I praktiken så krävs det kostråd i kombination lämpliga näringstillskott för att effektivt kunna häva brister på vitaminer och andra mikronäringsämnen. Det räcker ofta inte med kostråd utan det krävs även planerade kosttillskott.

Övrigt informationsmaterial

Om adaptogener
Informationsfolder

Adaptogenernas främsta egenskap är att de hjälper kroppen att hjälpa sig själv. Den återställande funktionen är både tydlig och väldokumenterad. Och effekten är generell och bred, eftersom adaptogener verkar på en så grundläggande nivå. De kan även intas i förebyggande syfte, inför fysiskt eller psykiskt krävande uppgifter.

bottom of page